Aalto University Ceremonial Conferment

Uudet tohtorit tiedeyhteisön jäseniksi tekniikan korkeakoulujen promootiossa

08.10.2012

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut järjestävät yhteisen juhlallisen tohtoripromootion 12.10.2012 Otaniemessä. Promovoitavat tohtorit ja kunniatohtorit otetaan juhlallisin menoin tekniikan tiedeyhteisön jäseniksi. Heidän päähänsä painetaan tekniikan tohtorin hattu.

Promootioakti on promootiopäivän päätapahtuma, jossa uudet tohtorit promovoidaan. Promovoitavana on 290 tohtoria ja kymmenen kunniatohtoria. Promootiopäivän ohjelmassa on juhlajumalanpalvelus, promootioakti, promootioillallinen ja tanssiaiset sekä jatkot. Tekniikan promootioperinne jatkuu, vaikka Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu jaettiin 2011 neljäksi itsenäiseksi tekniikan korkeakouluksi.

– Perinteen merkitys korostuu nykyisessä murrosvaiheessa. Tekniikan korkeakoulujen professorikunta ottaa promootioaktissa uudet tohtorit ja kunniatohtorit tiedeyhteisönsä jäseniksi. Promootio ylläpitää ja luo tekniikan tiedeyhteisöä edelleen, yhteisin voimin, taustoittaa juhlamenojen ohjaaja, professori Riitta Smeds.

Paikalla kaikki kymmenen uutta kunniatohtoria

Kunniatohtorin arvo myönnetään kymmenelle merkittävälle tieteen ja yhteiskunnan vaikuttajalle. Tulevat tekniikan kunniatohtorit ovat professori Marie Cottrell, professoriRobin Dunbar, hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, professori Walter Kaminsky, hallituksen puheenjohtaja Jorma U. Nieminen, varapääjohtaja Anneli Pauli, professoriMatti Pursula, valtiosihteeri Raimo Sailas, professori Tapan K. Sarkar sekä professoriTetsuo Shoji. Kaikki kunniatohtorit osallistuvat promootiopäivän ohjelmaan.

Seuraa suoraa verkkolähetystä promootiosta

Promootiopäivän päätapahtumaa, promootioaktia, voi seurata suorana verkkolähetyksenä klo 13.00 - 16.30 osoitteessa

Lue lisää promootioperinteestä

>> Aalto-yliopistossa promovoidaan tekniikan tohtoreita